Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Onbekende geschiedenis van visserij langs de kust van Groningen en deels Friesland helder verteld

Inktvloei 19 september 2023
Dit is een boekje dat heel duidelijk vertelt over het moeilijke leven dat vissers vooral rond Zoutkamp hebben geleid. Oorlogen en grote recessies en beperkingen leverden al veel tegenslagen op. Daarnaast waren de rijke opkopers goed geïnformeerd en boden daarom extreem lage prijzen voor de vangsten.
Al de feiten rond deze gebeurtenissen zijn netjes op een rijtje gezet en maken ook duidelijk hoe moeilijk het is voor de visserij om het hoofd boven water te houden.
Ik kwam er achter dat het boekje ook als pdf-bestand te lezen is op het internet.
Van harte aanbevolen

Er moet weer wat geleuter toegevoegd worden om aan de honderd woorden te komen. Wat is dat toch jammer. Geregeld kom ik recensies tegen die uit een enkel of tien woorden bestaan en toch als recensie worden aanvaard gezien dat ze in de recensies worden opgenomen. Ik denk dat het beter is als de benodigde woorden wat minder in getal zouden zijn.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Inktvloei

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.