Advertentie
    Jeanet VIP Club

De auteur Hans Faber was voorheen journalist van De Volkskrant en Het financiële dagblad. Tegenwoordig heeft hij een eigen communicatiebureau en is hij copywriter. Hij is de broer van Wim Faber, de vader van Anne, waar dit boek over gaat.

De 25 jarige Anne Faber verdwijnt op vrijdag 29 september 2017 na een fietstochtje. Er wordt door familie en bekenden een grootscheepse zoekactie op poten gezet. Iedereen wil helpen zoeken. Anne heeft nog een selfie gemaakt tijdens deze zoektocht en die plek willen ze vinden. Ze kan via verschillende wegen gefietst zijn. Uiteindelijk worden haar jas, fiets en rugtas gevonden en na dertien dagen vinden ze Anne, helaas is ze om het leven gekomen.

Het boek is in drie delen opgebouwd. De vermissing, het afscheid en de nasleep. En deze spreken voor zich.

De auteur Hans Faber heeft als oud-journalist de gewoonte om alles op te schrijven en/of aantekeningen te maken en kan mede daardoor een zo nauwkeurig chronologisch verslag brengen. Door de vele interviews en gesprekken die hij met andere personen heeft gehad is het een goed boek om te lezen. Er worden niet alleen maar feiten beschreven, ook leer je Anne beter kennen. Hoe zij door vrienden en familie gezien werd. Anne kon mensen in beweging brengen en verbinden met elkaar.

In het nawoord komt de vader van Anne aan het woord, hij verteld met name over de misstanden in het rechtssysteem van Nederland. Omdat P. meer vrijheden kreeg is Anne vermoord, dit had voorkomen kunnen worden. Door dit bekend te maken is het te hopen, dat er nooit meer zo’n fout gemaakt kan worden.

Een boek waar je nog wel een tijdje over blijft nadenken.

Reacties op: Reconstructie met een staartje

393
Anne - Hans Faber Wim Faber
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker