Advertentie
    Jeanet Hebban Team

Jeroen Windmeijer heeft culturele antropologie gestudeerd in Leiden. Hij is een tijdje reisleider geweest. Daarna heeft hij Wereldgodsdiensten gestudeerd. De lerarenopleiding gedaan en heeft hij 12 jaar voor de klas gestaan. Sinds 2019 is hij fulltime schrijver geworden. Hij heeft al meerdere thrillers op zijn naam staan. Niet alleen boeken met spanning maar met verhalen waar je ook iets van kan opsteken. Zijn nieuwste boek Het Isisgeheim heeft hij samen met Jacob Slavenburg geschreven, die ook al vele titels op zijn naam heeft staan. Slavenburg is auteur en cultuurhistoricus.

Het Leidse Rijksmuseum voor Oudheden krijgt een meer dan 2000 jaar oud beeldje van Isis in bruikleen. Conservator Arianna doet door een opmerking van haar collega Thijs een ontdekking. Het beeldje blijkt een geheim met zich mee te dragen, waar anderen grote belangstelling voor kunnen hebben. Dat niet iedereen goede bedoelingen heeft, wordt al snel duidelijk. Ze reizen af naar Oxford in Engeland waar ze hopen meer over het geheim van Isis te weten te komen. Maar daar krijgen ze niet de medewerking die ze graag zouden willen.

Er lopen meerdere verhaallijnen en dit maakt het verhaal heel boeiend. Het is geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar je wil wel doorlezen. De spanningsboog wordt een aantal keer strak gespannen. Er zitten ook veel wetenswaardigheden in het boek, dit maakt het interessanter om te lezen omdat je de achtergronden leert van onder andere Isis maar ook van genootschappen waar ze voor staan en hoe ze werken. De combinatie van schrijvers is erg goed ze vullen elkaar aan wat een meerwaarde voor het verhaal is.

Het zijn korte hoofdstukken die vlot weg lezen. Met name personage Arianna leer je goed kennen doordat het grootse deel over haar gaat. Ook Thijs heeft een grote rol, de andere personen leer je voldoende kennen om het verhaal goed te kunnen volgen.

Het boek is zeker aan te raden als je graag boeken over geschiedenis leest met een spannende verhaallijn. Je hoeft zelf geen kennis te hebben, het wordt allemaal goed en boeiend verteld. Het is een spannend verhaal waar je ook nog iets van opsteekt.

Reacties op: Een spannend verhaal waar je ook nog iets van opsteekt

48
Het Isisgeheim - Jeroen Windmeijer Jacob Slavenburg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker