Advertentie
    Jeanet VIP Club

Hanna Lindberg is geboren in 1981 in Stockholm. Ze werkt er als journalist bij een Zweedse krant dit combineert ze met haar leven als moeder en auteur. Ze studeerde sociologie, mediastudies en management aan de Lancaster University Business school. Stockholm Cuisine is haar tweede boek in de serie met journaliste Solveig Berg. Het eerste boek Stockholm confidentional stond gelijk op nummer één op de Zweedse bestsellerslijst.

Er zijn drie sterrenrestaurants genomineerd voor de Gouden Koksmuts. Florian Leblanc heeft deze al tien jaar op rij ontvangen, maar nu is er sprake van dat het misschien iemand anders wordt. Als Vanja Stridh, de bazin van Solveig de persoon bekend wil maken, wordt het ineens donker en klinken er schoten. Als de lampen uiteindelijk weer aan gaan blijkt Vanja dood op het podium te liggen.

Boven de korte hoofdstukken staat wanneer het zich afspeelt en deze tijdsaanduiding is erg prettig omdat er veel gebeurd in relatief korte tijd. Het boek leest erg prettig, is duidelijk en we leren de meeste personen goed kennen. Er komen vele spannende momenten in het boek voor en dan is het boek niet weg te leggen. Het verveeld geen enkel moment.

In een ander lettertype wordt af en toe ook iets verteld, maar wie deze persoon is of wat deze wil, wordt pas helemaal aan het eind duidelijk. Dit maakt je extra nieuwsgierig.

Het boek is goed los te lezen, er wordt wel naar het vorige gebeurtenissen verwezen, maar er wordt uitleg gegeven waar nodig zonder dat het geen gemis is. Het boek nodigt wel uit om ook het eerste deel te lezen.

Reacties op: Moeilijk weg te leggen

25
Stockholm Cuisine - Hanna Lindberg
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker