Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Sant'Anna

Je@net 26 maart 2021
Sant´Anna - Jerrad Hoff

1994, Lago di Como, Italië.
De 61-jarige, zeer succesvolle modeontwerpster Chiara Arrighetti leidt een bestaan waar velen van dromen. Na decennialang te hebben geweigerd om over haar privéleven te praten, besluit ze na de dood van haar ouders een eind te maken aan het stilzwijgen en huurt ze journaliste Francesca in om haar autobiografie te schrijven.
In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara openhartig over haar leven in het naoorlogse Genua, over de eerste successen in het Milaan van de jaren 50, en over de liefde. Terwijl een bijzonder leven aan Francesca voorbijtrekt, onthult Chiara aan de hand van een dagboek ook steeds meer van een geheim dat sinds een augustusdag in 1944, in het door nazi’s bezette Italië, angstvallig verborgen wordt gehouden.
Een dag die voor Chiara nooit is geëindigd. Een dag die al een halve eeuw zijn weerslag heeft op de keuzes, de liefde en het geluk in haar leven. Door het gruwelijke dat is gebeurd. En door wat ze toen heeft gedaan.
Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Een mooie, hartverwarmende maar ook indrukwekkende roman die door de fijne schrijfstijl van Jerrad Hoff erg prettig leest. Het woordgebruik is mooi, met prachtige zinnen en gedetailleerd beschreven gebeurtenissen.

De personages zijn krachtig en zo goed uitgewerkt, dat verdriet en vreugde voelbaar worden en je meeleeft met de personages.

Het boek leest vlot door de korte hoofdstukken en door de sprongen in de tijd blijf je voortdurend geboeid naar wat er nog meer te gebeuren staat in dit, voor mij althans, stukje onbekende geschiedenis.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Je@net

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.