Lees dit in plaats van Het zoutpad!

Jokie 06 augustus 2025
Hoe doe je dat, meer dan 4000 km lopen, dwars door de wildernis van het westen van de VS?
Gewoon, stap voor stap, dag na dag, dachten de echtelieden Jacqueline Eckhardt en Dennis Jansen. Nadat Eckhardt de film Wild had gezien, over de tocht van Sheryl Strayed over de Pacific Crest Trail, vat zij het idee op om die ook te gaan lopen, samen met man Dennis. Maar waar Strayed 'slechts ' 1700 km liep, wil Eckhardt de volle 4265 km doen.
De trail loopt vanaf de grens met Mexico, door Californië, Oregon en Washington, tot de grens met Canada.

Natuurlijk ging er een gedegen voorbereiding aan vooraf, veel lezen, goed plannen, cursussen overleven in de wildernis en veel lopen. Ze trekken er een halfjaar voor uit.
Toch worden zij elke dag weer verrast. Door zowel de schoonheid als de wreedheid en onvoorspelbaarheid van de natuur. Want dit is wel wat anders dan een Zoutpad langs de kust van Engeland.
Dit is lopen in de bloedhitte van de woestijn en de kou van sneeuw en regen, op smalle paadjes op 3000 meter hoogte, met slangen, coyotes en beren (op de weg, en bij de tent). Een paar keer hebben ze dan ook op het punt gestaan om het op te geven.

Eckhardt en Jansen zijn beiden journalist, dus ze weten wel hoe je een verhaal vertelt. Dat doen ze in dit boek om beurten, zodat je als lezer een genuanceerd beeld krijgt van de hoogte-en dieptepunten.
Ik las het in 2 lange rukken want ik zat helemaal in dit fantastische avontuur. Leunstoelreizen op zijn best!

Meer recensies van Jokie