Voor alle lezers
Geert praat wel vaker tegen voorwerpen, maar de pop Ken praat terug en laat Geert dingen doen. Dat is nieuw en het loopt vreselijk uit de hand. De ouders van Geert hebben ook geen idee wat ze nu moeten doen.
Als lezer word je meegenomen in het avontuur van Geert met Ken, het avontuur dat lijkt te eindigen als een nachtmerrie. Op het eerst gezicht lijkt Ken Geert echt te helpen. Het verhaal wordt helemaal hilarisch als er een jongen op school komt die sprekend op Ken lijkt en ook Ken heet. Ik zeg wel hilarisch, maar eigenlijk is het ook eng. Het voordeel is dat Geert niet meer wordt gepest, maar Ken pakt wel meer van hem af.
Geert worstelt met zijn gevoelens voor Ken, is hij nou mijn vriend of mijn vijand? Na een heftige gebeurtenis op de verjaardag van Geert, is niets meer hetzelfde. Uiteindelijk komt Geert met een oplossing, maar is het dan nu echt klaar?
Op de cover staat een ‘jeugdroman’, maar ik zou dit ook zeker aanraden voor volwassenen. Vanaf een jaar of 13 kun je dit boek wel lezen, gevorderde lezers sowieso. Ook is het boek bruikbaar om passages uit voor te lezen en deze te gebruiken in de klas, om te bespreken. Dat zou zeker al in groep 7/8 kunnen.
Nadat Margreet super enthousiast over dit boek vertelde, kon ik niet wachten met lezen. Uiteindelijk heb ik het boek in een middag en avond uitgelezen. Ik zat zo in het verhaal en kon het niet loslaten. Het is grappig, maar ook hartverscheurend. Gezinsruzies en mentale problemen komen voor in dit boek, zonder dat het expliciet genoemd wordt. Al met al vond ik dit zeker een aanrader! Voor alle lezers.