Advertentie

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van deze thriller. Ik had nog nooit van Wendy Walker gehoord, maar de flaptekst sprak mij aan. Ook de cover speelde mee, door de mooie cover wilde ik het boek ook gaan lezen! En ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Het boek heeft mij zeer positief verrast.

In het boek volg je twee tijdlijnen. De tijdlijn van Laura en die van Rosie. Dat van Laura is tijdens de date. De tijdlijn van Rosie is na de date, als Laura niet thuis blijkt te zijn gekomen. Tussendoor lees je ook korte fragmenten tussen Laura en haar psychiater. Deze gaven weer een extra dimensie aan het verhaal.

“Wat er nu gaat gebeuren is haar verdiende loon.” (p. 182)

Laura en Rosie leer je maar gedeeltelijk kennen. Rosie is vrij voorspelbaar, maar Laura is dat totaal niet. Je vraagt je echt steeds af: gaat ze hem vermoorden of laat ze hem leven? Deze vraag blijft bijna het hele boek in je hoofd hangen. De andere personages blijven een beetje vlak, maar ze hebben ook niet meer nodig. Het is ook onderdeel van het verhaal dat ze een beetje mysterieus blijven.

Ik zat meteen in het verhaal. Ik leefde mee met Laura, maar ook met Rosie. Wendy Walker heeft echt een top boek geschreven. Het plot zit zo goed in elkaar, dat je heel lang geen idee hebt wie de dader is. Je wordt ook op verkeerde sporen gezet. Maar op een zeker moment in het boek dacht ik: ja, jij bent het! En toen bleek dat ook zo te zijn.

Als je dit boek gaat lezen, moet je er rekening mee houden dat je de laatste 100 bladzijden in een keer wilt lezen. Daar werd het de echte pageturner die beloofd wordt op de cover (citaat B.A. Paris).

Reacties op: Pageturner

34
Nachtschaduw - Wendy Walker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker