Voor de grapjes en stunts

Jufwillemijnopallstars Jufwillemijnopallstars
28 mrt 2022

De strijd om de award is het derde deel in de serie rondom Stuntvlogger Sam, geschreven door Jelmer Jepsen.

Sam krijgt op een dag een zeer belangrijke brief van de postbode persoonlijk overhandigd. In de brief staat dat Sam genomineerd is voor een award voor vloggers. Eerst mag hij samen met de andere genomineerden nog de plek van de studio’s bekijken. De ouders van alle genomineerden mogen ook mee. Sam ziet natuurlijk zijn kans om in de studio’s ook een stunt te doen en die op te nemen. Hun rondleider vindt dat natuurlijk geen goed idee en stopt de kinderen. Dan is het inmiddels tijd geworden om in de zaal te gaan zitten voor de awardshow. Er zijn namelijk meerdere awards te winnen, niet alleen waar Sam voor genomineerd is.

Tussen de avonturen van Sam door, lees je dat een bepaald persoon een slecht plan heeft. Deze persoon wil de awardshow verpesten door iets te laten gebeuren. Ook krijgt deze persoon het idee om Sam daarvoor op te laten draaien.

De strijd om de award is weer een grappig avontuur van Sam en zijn vrienden. Ze houden zich niet aan alle regels, maar uiteindelijk is dit ook wat de awardshow gaat redden. Ik heb het boek weer met veel plezier gelezen.

Personages uit eerdere boeken komen er in voor, maar dit deel is ook zeker los te lezen. De eerdere avonturen worden niet benoemd. Ik begreep van Jelmer Jepsen dat er een hele regenboog aan kleuren van Stuntvlogger Sam aankomt. We kunnen dus nog zeker 4 boeken verwachten.

Stuntvlogger Sam is te lezen vanaf 9 jaar en ouder, kinderen die grapjes en stunts wel kunnen waarderen, zal dit aanspreken.

Meer recensies van Jufwillemijnopallstars