Ik hou niet van thrillers, maar deze!
Geheugenspel is wederom een rete-spannend goed geschreven psychologische thriller. En wat zo fijn is aan deze thrillers, is dat de hoofdpersoon van mijn leeftijd is (begin, midden twintig) en ik me goed kan inleven in haar. Vaak zijn dit soort boeken toch geschreven vanuit een ouder perspectief en daardoor laat ik dit genre ook altijd liggen.
In Geheugenspel gaat het verhaal verder waar het is gestopt in Fatale keuzes, al wordt door de uitgever gezegd dat je dit boek ook los kunt lezen. Ikzelf zou dit niet adviseren, omdat je dan een heel stuk van de relatie tussen Paul en Emily mist (wat best belangrijk is voor Geheugenspel, moet ik zeggen). Wil je Fataal spel nog lezen, zou ik even de aankomende alinea overslaan i.v.m. spoilers.
Paul zit in de gevangenis voor wat er is gebeurt met Lisa, Anne en Emily. Hij krijgt echter maar een korte straf, omdat Emily niet alles heeft verteld én omdat Paul een agent zonder strafblad is. Emily probeert de draad weer op te pakken, tot ze op een zaak stuit die haar herinnert aan haar vaders dood. Dat wat Emily jaren heeft geprobeerd te negeren als het ware, komt nu weer naar boven. Wie heeft haar vader nu vermoord? De vermeende dader, die vast heeft gezeten, lijkt namelijk onschuldig te zijn. De enige die haar kan helpen, is Paul, de toenmalige partner van haar vader. Kan Emily met hem samenwerken? En zal ze binnen het web vol leugens ooit achter de waarheid komen?
Nogmaals, dit boek is rete-spannend. Steeds als je denkt te weten hoe het nu allemaal écht is gelopen, is het ineens toch allemaal weer anders. Hierdoor wordt je als lezer scherp gehouden en zit je op het puntje van je stoel… Het was voor mij wel even inkomen, want ook nu heb je weer 3 perspectieven in dit verhaal: Emily, Ben uit 1998 (Emily’s vader) en Max uit 1998. In het begin was het soms wat verwarrend, maar als snel kruipen de verhaallijnen in elkaar over en zit je er helemaal in.
Nina heeft het weer geflikt! Ze heeft weer een geweldige thriller in elkaar gedraaid en ik wil meer. Wat gaat Emily’s volgende zaak zijn? Het open einde heeft voor mij te veel losse draadjes achter gelaten…
Dus, hou jij van spannende thrillers, maar is de YA thriller nét te soft en de “volwassen” thriller nét te spannend (zoals voor mij)? Dan zijn de boeken van Nina een échte aanrader.
Liefs,
Kelly