Pareltje!
´Voor de lezers van Mélissa Da Costa´ staat er op de sticker die op het boek kleeft. Grote woorden, maar worden ze ook waargemaakt?
Dit verhaal gaat over François en Elsa. François is de eigenaar van een manège. Op een dag vindt hij Elsa aan de rots aan de Bretonse kust. Ze leeft amper nog. François neemt haar mee naar huis. Later blijkt dat ze lichamelijk niets mankeert, maar mentaal des te meer. Ze sleept een groot trauma mee. Maar ook François heeft een donkere geschiedenis. Elkaar aftastend worden de mysteries beetje bij beetje onthuld. Wie is Elsa en wat heeft ze meegemaakt? En waarom wil François zich nooit meer binden aan een vrouw?
Afwisselend in korte hoofdstukken wordt het mysterie beetje bij beetje onthuld. De personages zijn levensecht, maar hebben daarnaast ook respect voor elkaar. Uitbundigheid komt hier niet aan te pas. Dat maakt het een mooi en puur verhaal.
De titel blijft heel lang vaag, maar wordt uiteindelijk wel uitgelegd.
Ik begrijp de vergelijking met Mélissa Da Costa. Het verhaal is puur, levensecht, af en toe voorspelbaar, maar vooral een verhaal dat je raakt. Tot in de kern van je ziel. ´De zachtheid van een kreeft´ is een prachtige roman die met recht en rede is vertaald zodat we in het Nederlands taalgebied ook kunnen genieten van dit literaire pareltje.
Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensieboek.
De titel blijft heel lang vaag, maar wordt uiteindelijk wel uitgelegd.
Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensieboek.