Aanrader!

Kim leest Kim leest
16 mrt 2023

Mijn eerste echte luisterboek. Ik ben zelf enorm geïnteresseerd in de medische wereld. Ik lees graag waargebeurde verhalen van binnen de muren van een ziekenhuis. Dit boek was dus op mijn lijf geschreven.

In korte hoofdstukken vertelt Heleen verhalen over haar leven op de SEH, de spoedeisende hulp. Casussen die goed aflopen, maar ook minder goed. Over de enorme druk die ze op de SEH voelt, maar ook over de passie waarmee ze dit vak uitoefent. Ze vertelt ook over haar instagramaccount (en later bedrijf) @makesciencework dat per toeval is ontstaan om mensen te leren reanimeren.

De vertelstem van Lieke Pijnappels was aangenaam om naar te luisteren. Ze heeft een goede intonatie en je weet meteen wanneer ze iets aanhaalt, hetgeen op papier tussen aanhalingstekens staat.

Het boek is ideaal voor lezers die graag verhalen vanuit het ziekenhuis lezen, die aangetrokken worden door medische verhalen en die op tv kijken naar ziekenhuisseries. Een andere tip in dit genre is '112 verhalen' van Stef Vanlee, die als verpleger werkt op de spoed in een Antwerps ziekenhuis.

Mijn eerste ervaring met een luisterboek was prima. Een fijne aanvulling in mijn leeswereld. :-)

Meer recensies van Kim leest