Een aangrijpende, meeslepende en pakkende pageturner
Op twaalfjarige leeftijd verloor Lily Pennington haar beide ouders bij een woningbrand. Twaalf jaar later woont ze in Primrose Hill, Londen. Ze leidt een somber en teruggetrokken bestaan zonder vrienden. Collega's en buren hebben geen weet van Lily's traumatische verleden en de black-outs die ze heeft waardoor ze soms uren of dagen kwijt is. Wanneer Lily op een avond wordt lastig gevallen door drie jongens in het park, ontdekt ze dagen later dat de drie op beestachtige wijze zijn vermoord. Het is voor Lily een mysterie wat er is gebeurd en hoe ze die avond is thuisgekomen. De moorden zijn slechts het begin van vele die nog volgen... Terwijl er een meedogenloze seriemoordenaar Londen in zijn greep houdt, verschijnt er voor het eerst iemand in Lily's leven die gevoelens bij haar aanwakkeren die anders zijn dan haat. Zal hij haar vertrouwen kunnen winnen? Of wordt hij het zoveelste slachtoffer?
Mijn ervaring:
Adembenemend, aangrijpend, tragisch en meeslepend... Jerrad Hoff heeft een filmische en sfeervolle schrijfstijl en weet een heftig, pakkend en luguber verhaal neer te zetten dat je gewoonweg niet los kan laten. De personages, sfeer, gebeurtenissen en de verhaallijn zijn erg goed uitgewerkt.
We volgen het verhaal van Lily, het personage is realistisch en erg complex uitgewerkt. We volgen haar verhaal dat zich in tweeën splitst: het heden en het verleden. Hiermee weet Jerrad Hoff een prachtige en schokkende diepgang in het personage te brengen en krijgen we gedurende het verhaal haar complete levensverhaal te lezen.
Het verhaal wordt op ontzettend sterke en indrukwekkende wijze opgebouwd en al snel weet het verhaal van Lily je zo te pakken dat je echt aan het boek gekluisterd bent. Er zitten hele lugubere, schokkende, ingrijpende en tragische gebeurtenissen in het verhaal en zeker doordat Jerrad Hoff het zo filmisch weet te beschrijven, dat ze echt binnen komen. In de verhaallijn zijn heftige thema's verwerkt zoals moord, kindermisbruik, verkrachting en trauma. Daarbij vormt de tegenliggende verhaallijn van Lily die gevoelens krijgt voor een man een mooi contrast. Als je denkt dat je alles hebt gehad, wacht dan maar af tot het plot, hiermee weet Jerrad je compleet te overrompelen, shockeren en alles in een ander perspectief te zetten. Op deze wijze weet hij ook dit verhaal echt weer tot een indrukwekkend en ontzettend goed boek te maken.
Nevada is een aangrijpende, meeslepende en pakkende pageturner. Het is echt enorm filmisch en met sfeer en gevoel geschreven. Het hoofdpersonage is realistisch en complex uitgewerkt. Het verhaal bestaat uit een verhaallijn in het heden en een in het verleden waardoor het hoofdpersonage diepgang krijgt. Het is een luguber, heftig en aangrijpend verhaal en bevat thema's waaronder moord, kindermisbruik, verkrachting en trauma. Tot slot volgt nog een overrompelend en verrassend plot. Dit nieuwe boek van Jerrad Hoff moet je echt gaan lezen!
Mijn ervaring: