Een leuk boek voor de fans van Luna!

Luna eet een ijsje met haar vriendin Emma. Er is een wedstrijd wie de lekkerste nieuwe ijssmaak kan verzinnen. Wanneer Luna zich die ene probeert te herinneren, belandt ze ineens in Italië, bij haar tante. Die legt haar uit dat de met de ketting kan tijdreizen. Hoe gaaf is dat?! Maar daar komen natuurlijk ook verantwoordelijkheden bij, want wanneer mag je wel, of niet, iets dat misging overdoen?

Ik knipper een paar keer met mijn ogen en knijp ze meteen weer dicht. Plotseling begint alles om me heen te draaien; de stoeptegels, de tafels en stoelen, het bord van Mario’s. En steeds sneller, alsof ik in een turbodraaimolen zit. Alles verandert in felle witte strepen. Ik word er superduizelig en vooral kotsmisselijk van. ‘Emma!’ Met mijn handen zoek ik naar haar, het bankje, of iets anders waar ik me aan vast kan houden. ‘Hou me vast, please. Alles draait . Ik val. Emma? Waar ben je?’

Luna en het mysterie van de ketting is het eerste boek van Luna Sabella. Ik ben altijd zo blij wanneer van tv en internet bekende jonge mensen een boek uitbrengen. Dit kan voor sommige kinderen net het zetje zijn om toch dat boek eens te pakken. En wanneer ze eenmaal aan het lezen zijn, kun je ze een mooi vervolgboek aanbieden. Dit boek van Luna gaat vooral over wanneer je wel of niet terug in de tijd mag gaan om iets te veranderen. Want in dit boek reist Luna heel wat heen en weer. Maar uiteindelijk vindt ze wel het antwoord. Ben je benieuwd wat dat antwoord is? Dan moet je dit boek echt gaan lezen!
Het boek is geschreven door Luna Sabella en Angelique van Dam. De prachtige kleurrijke illustraties zijn van Jelke van Antwerpen.

Meer recensies van Kinderboeken in the picture