Geen thriller
Tom en Jake verhuizen naar Featherbanks, na het overlijden van Rebecca, Tom's vrouw en Jake's moeder.
20 jaar geleden werden daar 5 jongetjes ontvoerd en vermoord terug gevonden.
Vlak voor de verhuizing gebeurd het weer, maar de dader zit vast.
Eenmaal in hun huis wonend, ziet Jake op een nacht een man bij het raam die hem toefluisterd, net als alle jongetjes die ontvoerd en vermoord zijn.
Deze samenvatting en de prachtige voorkant trok mij erg aan. De voorkant is een mooie vlinder en als je beter kijkt zie je in de vleugels beenderen.
Ook is dit volgens de uitgeverij een echte thriller.
Het boek begint eigenlijk als een thriller, Neil wordt in de gaten gehouden en verdwijnt de politie komt erbij en het wordt een zaak.
Jake en Tom komen in het verhaal, je leert hun kennen, het verleden met Rebecca en hun moeilijke verhouding.
Jake ziet namelijk zogenaamde vriendjes en hoort dingen die er niet zijn. Het is een beetje bovennatuurlijk, maar niet overdreven.
Daarna nestelen ze zich in Featherbanks en lees je over het wel en wee daar.
Afwisselend wordt het verhaal vertelt vanuit de politie en Jake en Tom.
Af en toe vanuit de moordenaar.
Hierdoor leest het boek snel en ook door de korte hoofdstukken had ik het boek vrij snel uit.
Dat is een pluspunt aan het boek.
Minpunt vond ik toch wel dat het boek nergens echt spannend wordt, niet zoals een echte thriller ( dan denk ik aan Stephen King), ook het plot is best voorspelbaar en niet razend spannend.
Doordat het boek wel af en toe een twist maakt blijf je wel nieuwsgierig naar het boek en wil je het wel uitlezen, maar nagelbijtend spannend vond ik jet boek dus totaal niet.
Dus niet helemaal wat ik verwacht had na het zien van het boek.
Fijn boek voor mee op vakantie, maar of ik weer iets ga lezen van Alex North, daar ben ik nog niet overuit
20 jaar geleden werden daar 5 jongetjes ontvoerd en vermoord terug gevonden.
Vlak voor de verhuizing gebeurd het weer, maar de dader zit vast.
Ook is dit volgens de uitgeverij een echte thriller.
Daarna nestelen ze zich in Featherbanks en lees je over het wel en wee daar.
Afwisselend wordt het verhaal vertelt vanuit de politie en Jake en Tom.
Af en toe vanuit de moordenaar.
Dat is een pluspunt aan het boek.
Dus niet helemaal wat ik verwacht had na het zien van het boek.