Zeg maar Joe

Laura19907 04 juni 2020
12 minuten van intense duisternis. Overal ter wereld. Wat is dit? Hoe kan dit? Een zonsverduistering of toch iets anders?
Als na die 12 minuten het 'licht' weer aan gaat, blijkt in Christchurch een man te zijn. Aan de rand van een schoolplein en lerares Sophie ontfermt zich over hem.
Maar als ze vraagt wie hij is, zegt hij dat hij de Zoon van God is?. Hij laat zich Joe noemen, want Jezus is wel wat oubollig.
Krijgt deze Joe het voor elkaar om weer voor harmonie op de wereld te zorgen. Alle leiders op 1 lijn te krijgen zowel de wereld als geestelijke leiders? En kan hij de meest innovatieve denkers tot daden zetten om zo de wereld te redden?

En toen was er een #hebbanbuzz met een papieren boek, die vervolgens een prachtige cover heeft en ook nog een intrigerende tekst op de achterflap.
Klein feestje toen ik mee mocht doen en bij binnenkomst van het boek bij het open van de verpakking.
Wauw wat een cover!
Na een paar dagen ben ik begonnen met lezen en je zit meteen in het verhaal.
De duisternis begint en door de relatief korte hoofdstukken leest het verhaal snel en fijn.
Moeite had ik om het boek weg te leggen.
Tot dat ik rond bladzijde 130 was. Dan komt er iets van sleur in het verhaal, een beetje van hetzelfde, weer een opsomming van de wereldproblematiek, en jammer genoeg nog steeds geen diep uitgewerkte personages.
Het verhaal van Joe en Sophie bleef nog wel leuk, dus toch maar doorgelezen.
En bij om en nabij de bladzijde 220 komt er een twist in het verhaal.
Hij wordt weer spannend en toch ook ontroerend. Het was weer genieten en moeilijk weg te leggen net als aan het begin van het boek.

En dan de opbouw naar het plot, want blijft Joe op deze aarde of keert hij weer terug naar de hemel?
Logische opbouw naar het einde, met hier een verrassing in ( wat ook mij ontroerende) en bij het aanbreken van de laatste bladzijde toch wel jammer dat het boek dicht geslagen moest worden

Al met al zet het boek je wel hier en daar aan het denken. Mooi gedaan, maar door de herhaling van sommige gebeurtenissen, het wat zwakke middenstuk en de niet goed uitgediept personages geef ik het boek niet de volle 5 sterren.
Ik maak er 4 van en dat is naar mijn idee toch een mooie score.

Meer recensies van Laura19907