Advertentie

“Dat is het ding met sterren”, zeg ik. “Je moet stil zijn om ze te kunnen zien.”
‘Als de nacht eindigt’ is het debuut van Laura Diane, en wat voor een! Deze Young Adult dystopie van Nederlandse bodem geeft je niet enkel door de setting maar ook door de schrijfstijl een Amerikaans gevoel – maar dan beter.
Laura weet perfect hoe ze de spanning moet opbouwen om de lezer continue op het tipje van zijn/haar stoel te houden. Het boek wordt in een goed tempo opgebouwd. Je doet als lezer steeds weer een nieuwe ontdekking en wordt ook elke keer weer verrast. Mag ik Laura Diane de ‘queen’ noemen van de cliffhangers en plottwists? Ik doe het toch want het is een titel die haar zeker toekomt! ‘Als de nacht eindigt’ is gevuld met prachtige quotes en even prachtige beschrijvingen van de donkere nachthemel gevuld met sterren.
De personages zijn mooi uitgewerkt, geen Mary Sue’s in zicht. (En ze hebben ook allemaal stuk voor stuk mijn hart gestolen. Ja zelfs Walter, maar toch vooral Devan. Behalve de Koning. Die mag even gaan rotten in hel – sorry. Maar ook hier, perfecte mix van (niet zo prettig) gestoord en door en door slecht.) De spannende verhaallijn wordt af en toe doorbroken door de perfecte portie romantiek en humor.
En dan is er nog de cover, die ik esthetisch zo prachtig vind. I’m in love.
In het kort dus: dit boek is een zeker vijf sterren én een echte aanrader. Ik kijk er naar uit om meer te lezen van Laura Diane! (En ik hoop ook dat dat er komt, met dit einde, why. Meer ga ik niet zeggen. Maar echt, why?)

Reacties op: Must-read van Nederlandse bodem

68
Als de nacht eindigt - Laura Diane
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners