Geniaal griezelig
Duizend Ogen is geen boek dat je 'snel even leest'.
De schrijfster maakt met dit boek een duidelijk statement over de huidige maatschappij en het voyeurisme gevoel van oa. sociale media. En dit statement komt echt binnen.
Door alle verschillende perspectieven en de vele verschillende verhalen ben je meteen mee met de Kentuki's, de nieuwe technologische rage. Je volgt de belevenissen van mensen die Kentuki's zijn, bevrijde Kentuki's, mensen die munt willen slaan uit het hele gebeuren, mensen die liefde zoeken in deze metgezellen op wieltjes, ... Dit werpt licht op de verschillende kanten van het verhaal. Door de vele wisselende perspectieven was het soms lastig om over te schakelen van het ene naar het andere perspectief, maar doordat de verhalen zo enorm verschillend zijn uitgewerkt, viel dit na een tijdje goed mee.
Het is bovendien een hard boek, want wanneer je denkt dat er toch een positief verhaal tussen zit, draait het tij zich en krijgt het een bittere ondertoon.
Op de cover zegt The Guardian dat het verhaal 'angstaanjagend en geniaal' is. En dat dekt inderdaad de lading goed. Het is gruwelijk, geniaal, angstaanjagend, doordacht.
Ik ga even bekomen van dit verhaal en meteen de camera op mijn laptop en telefoon afplakken.