De weg naar het onbekende - Joke Pangrazio
Opgegroeid tussen de Piccola’s weet Emervia altijd al dat ze anders is. Als klein meisje is ze aan hem toevertrouwd omdat het bij haar ouders niet veilig zou zijn.
Wanneer ze oud genoeg is besluit ze haar ouders te gaan zoeken, en vooral wie ze werkelijk is. Ze gaat op zoek naar de mysterieuze stad Cathaichte waar ze vandaan zou komen, maar niemand weet waar het ligt en hoe je er moet komen.
De weg ernaartoe is lang en onderweg ontmoet ze vriend en vijand die haar de nodige keuzes en obstakels voor de voeten werpen. Langzaam vormt zich een gezelschap en zoeken ze samen naar het onbekende.
Het boek is meesterlijk geschreven! Ik zit vastgezogen in een vanaf het begin spannend verhaal met een goede opbouw.
Het blijft allemaal een beetje mysterieus en al lezend kom je achter steeds meer details. Er worden tijdens het verhaal steeds meer karakters toegevoegd waardoor het overzichtelijk blijft. Ook word er in de hoofdstukken duidelijk onderscheid gemaakt vanuit welk perspectief we het verhaal bekijken. Hierdoor leren we niet alleen de karakters beter kennen maar word het verhaal heel levendig.
Het verhaal is beeldend, ik kan me heerlijk verplaatsen in een andere wereld!
In het verhaal zitten veel verborgen boodschappen, vol wijsheden en de zoektocht naar jezelf, vriendschap en tegenslag.
Ben jij net als ik een liefhebber van fantasy boeken? Zet deze dan op je must read lijst!