Wapenbroeders - Lysander Mazee

Nienkesworld 20 juni 2025

Al eerder mocht ik een recensie schrijven voor werk van Lysander Mazee, voor mij geen onbekende. Zijn prijswinnende debuut Wolventijd mocht ik ook al recenseren en hierover was in razend enthousiast.

Lysander schrijft graag dikke pillen, zoals ik ze zou noemen. Ook dit boek is geen uitzondering met 667 pagina’s.

Zijn schrijfstijl is vlot en ontzettend gedetailleerd. Er word niets aan het toeval over gelaten om je mee te nemen in de wereld van het verhaal. Ook in dit boek word er een compleet nieuwe wereld geschetst die afspeelt in de aanloop naar een riddertoernooi.

Ook zit er wederom een Queer personage in verwerkt. Al zit deze nog in de ontdekkende fase.

Wel duurt het even voor ik erin zit, in het begin is me niet helemaal duidelijk wie welke personage is. Mogelijk door het gebruik van andere aanspreekvormen. Ook zijn er diverse onbekende woorden die ik even op moet zoeken om goed in het verhaal te kunnen blijven hangen. In mijn ogen een kleinigheidje, want het verhaal leest heerlijk weg.

Synopsis

Hemming kijkt al maanden uit naar het riddertoernooi dat de koninklijke familie houdt ter ere van zijn favoriete neefje, kroonprins Peder. Wanneer hij er kort voor het toernooi achter komt dat er een huurmoordenaar achter hem aanzit, moet hij de hulp inroepen van de gevreesde Fey, de sluwe onderhandelaars in magische gunsten die al eeuwen in ballingschap in het Nachtwoud leven. Als de koningin en de kleine kroonprins het doelwit worden van een oude vloek die opnieuw tot leven is gewekt, zal Hemming niet genoeg hebben aan de hulp van zijn menselijke vrienden. Maar hoe kan hij een voormalige vijand leren vertrouwen..?

Wapenbroeders is in mijn ogen dan ook weer een pareltje dat duidelijk van de hand van Lysander is. Ik kijk uit naar meer.

Meer recensies van Nienkesworld