Ik ben geen monster
Ik ben geen monster - Panagiota Plissi
Wanneer Panagiota haar buurjongen te logeren krijgt vergeet ze echter 1 ding. De instructies die zijn vader voor de Jongen heeft achter gelaten te lezen.
Haar logee Agapios is niet de gemakkelijkste en ze heeft vooral moeite hem te begrijpen, wat wederzijds is. Naarmate de tijd verstrijkt instaat er begrip en ontdekt ze dat hij eigenlijk heel bijzonder is.
Dit verhaal over een ogenschijnlijk leuke logeerpartij laat je toe in de wereld van autisme. Panagiota heeft geen idee en het is haar ook nooit verteld dat haar buurjongen autisme heeft maar dat geeft dit verhaal een bijzonder inkijkje.
Zelf werk ik met mensen met autisme en het gedrag is heel herkenbaar en levendig beschreven. Ik zie het zo voor me. Het sluit aan op de werkelijkheid. Het is een zoektocht. Eentje waarbij het lezen van de instructies handig was geweest. Maar omdat dit niet gebeurd word dit verhaal een avontuur en een zoektocht in herkenning en onbegrip.
Dit korte verhaal is een echte aanrader als je meer wil weten over autisme en het perspectief vanuit een persoon met autisme. Het is leerzaam en tegelijkertijd
Met een lach en een traan weg te lezen!
Met een lach en een traan weg te lezen!