ontwaakt - Saeed Ajaib
Het slotstuk in de serie over Rheza Khan, ex privédetective, ex alcoholist. Vader van een bevrijde dochter uit het Sindicaat en terug bij de vrouw waar hij zoveel van houd.
Wat heb ik uitgekeken naar dit laatste deel, en jeetje was was het de moeite waard. Bloedstollend,zenuwslopend en nagelbijtend las ik pagina voor pagina smachtend naar het eind.
Dit verhaal begint in de Gevangenis waar Rheza opgesloten zit. Zijn dochter veilig thuis in de armen van haar moeder maar de echte wereld kan ze nog lang niet aan.
Wanneer Rheza denkt alles weer op de rit te hebben ondanks zijn gevangenschap en zijn baantje in de bibliotheek hem vastigheid en plezier bezorgd krijgt hij. Informatie die alles veranderd. Kan hij het van zich afschudden en kiezen voor zijn gezin?? Of zal de stad voorgoed veranderen als hij de informatie in de wind slaat……
Ontwaakt is een zinderend einde van deze reeks en het doet me zelfs een beetje pijn om afscheid te nemen van deze fantastische serie. Schrijver Saeed Ajaib heeft me van het eerst tot het laatste deel in zijn greep met elk woord wat hij geschreven heeft. Wegleggen is geen optie en wachten op een vervolg eigenlijk ook niet.
Hij weet het zo te schrijven dat wat er ook gebeurd je zag hem niet aankomen. Verder in detail ga ik niet want spoilers…!!! Het enige dat ik er nog aan vuil wil maken is simpel, lees deze boeken!!! Je zult achtereen, ontsporen, ontketend worden om daarna te worden ontwaakt. Gegarandeerd!
@saeed.ajaib bedankt voor de recensie exemplaren! Please niet ophouden met schrijven!!! Ik kan er geen genoeg van krijgen!!