Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een pareltje dat jong en oud zal bekoren

Liana 07 maart 2021
Davide Morosinotto heeft met Twee fonkelende sterren in de blinkend witte sneeuw een mooi en aangrijpend verhaal neergezet. Het boek bevat de nodige portie avontuur, maar is anderzijds ook erg leerzaam. Het leert kinderen en jongeren iets bij over het communisme, de Sovjet-Unie en Wereldoorlog II. Alhoewel het avontuur dat Victor en Nadja meemaken niet waarheidsgetrouw is, schetst het boek - naar mijn inziens - wel een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging in de Sovjet-Unie.

Daarnaast vind ik het ook erg knap hoe Davide het verhaal vertelt. Het wordt namelijk verteld in dagboekvorm: de ene schrijft in het blauw, de andere in het rood. Verder worden er ook afbeeldingen en kaarten toegevoegd zodat je je het verhaal nog beter kan inbeelden. Overigens worden er notities bijgeschreven door een inspecteur die moet onderzoeken of Victor en Nadja schuldig zijn.

Ondanks dat het boek bijna 500 pagina's telt, leest het boek erg vlot. Dit komt mede door de fijne vormgeving. Je wilt echt blijven lezen om te ontdekken wat Victor en Nadja allemaal meemaken en of het hen lukt om hun gezin te herenigen. De schrijver heeft met dit boek een pareltje neergezet dat jong en oud zal bekoren. Ik kijk er dan ook naar uit om nog meer boeken van Davide Morosinotto te lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Liana

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?