Uitstekend vervolg!

LifeChangerReader LifeChangerReader
28 mrt 2024

In "De Koperen Koning" wordt je weer verwelkomt in Daevabad. Een land van slechte koningen en sluwe prinsessen met een geschiedenis die adembenemend betoverend is. We ontmoeten opnieuw Nahri die onder dwang getrouwd is met de kroonprins van Daevabad prins Muntadhir. Ze wordt continue strak in de gaten gehouden door Koning Ghassan. Elke beweging die ze maakt wordt gerapporteerd aan hem. Helaas vindt Nahri haar toewijding, verborgenheid en veilige gevoel niet bij haar man die een zeer hechte band heeft met zijn vader en te bang is om hem teleur te stellen. Ook het vertrek van prins Alizayd maakt de situatie voor Nahri het niet gemakkelijker op. Alizayd is namelijk verbannen uit Daevabad omdat hij vermoedelijk Dara heeft vermoord.

Ondanks alles vindt Nahri de moed om het oude ziekenhuis van haar voorouders te renoveren. Dit kan ervoor zorgen dat de oude banden tussen verschillende groepen die in Daevabad wonen weer herstellen. Maar niet alle groepen kunnen zich hierin vinden en de wantrouwigheid is zeker voelbaar.

Het verhaal begint precies waar De Bronzen stad is geëindigd. Als vertrouwd raak je al door het lezen van een paar pagina's helemaal bedwelmd in deze wereld. In dit boek staan de hoofdpersonages Dara, Ali en Nahri en de familiebanden centraal. De emoties lopen hoog op. Zeker wanneer Nahri op zoek is naar antwoorden en tegelijkertijd wordt geconformeerd met haar verplichting als de prinses en genezer van Daevabad. De verschillende personages worden prachtig bij elkaar gebracht in de verhaallijnen door de autteur. Chakraborty heeft wederom een fantastisch plot gecrieerd. De worldbuilding is makkelijk te begrijpen en voelbaar door het verhaal heen. De fans van deze serie zullen zeker niet teleurgesteld worden. Persoonlijk vond ik juiste deze boek beter en daarom krijgt het van mij 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van LifeChangerReader