Prachtig verhaal zoals ik het nooit eerder heb gelezen over het band tussen een mens en een kat!

LifeChangerReader LifeChangerReader
17 mrt 2025

In dit voortreffelijke boek verteld Caleb Carr zijn verhaal waarin hij 17 jaar lang genoot van zijn geliefde kat Masha. Inmiddels hebben ze ons beiden verlaten en het enige wat rest is dit verhaal waarin hij vertelt hoe ze elkaars moeilijke leven draaglijk maakten. Het is niet alleen een levendige dubbelbiografie van mens en kat, maar een breder onderzoek naar onze morele tekortkomingen ten opzichte van deze schattige wezentjes die nog steeds hard wordt aangepakt.

Dit is een van de meest indrukwekkende boeken die ik ooit heb gelezen waarbij het band van een (huis)dier en mens zo krachtig wordt neergezet. Het neemt je mee op een diep emotionele, soms extreem pijnlijke reis. Ik heb het hele boek door met een brok in mijn keel gezeten en tegen het einde betrapte ik mezelf dat ik ook wel een traantje om moest laten.

Ik was helemaal weggeblazen door de schrijfstijl van de auteur. Caleb Carr was een enorm getalenteerde auteur. Tijdens het lezen stond ik voortdurend versteld van de schrijfstijl, Masha en Calebs immense liefde voor haar. Hier en daar keeeg ik ook heel veel infomatieve weetjes mee wat dit boek ontzettend leerzaam maakt voor zowel de jongeren als volwassenen.

Tot slot is dit een boek een verhaal over liefde en verdriet zoals ik nog nooit eerder heb gelezen. Het zal je op een nieuwe manier naar je eigen relatie met je katten laten kijken, zowel vroeger als nu. En het zal je nog lang bijblijven nadat je de laatste pagina hebt omgeslagen.

Voor iedereen die een kat heeft zou ik hem zeker aanraden. Dit boek zal jou band met jouw kat naar een heel ander niveau brengen.

Hartelijk dank uitgeverij @atlascontact voor deze recensie-exemplaar!

Meer recensies van LifeChangerReader