Bestemming bereikt - Luikjes naar andere levens
In het derde deel in de serie is de ‘Bestemming bereikt’. Het is de perfecte afsluiter van de serie.
Heb je deel 1 en 2 nog niet gelezen, wacht dan even tot je verder bent voor je verder leest! ;)
flaptekst
Mila houdt alle ballen in de lucht en daar is ze best trots op. Who needs men? Maar waarom is ze dan stiekem toch zo blij als haar absolute lievelingspassagier op een avond weer bij haar in de taxi stapt? Als ze het deze keer rustiger en verstandiger aanpakken moet het goed gaan... Toch? Haar broer Bas denkt er heel anders over, die gaat vol voor zijn nieuwe liefde. Iets waar hun moeder zo haar bedenkingen bij heeft - en dat laat ze duidelijk merken!
Wat vond ik?
Iedere keer als ik dit boek oppak, voelt het tussen alle drukke bezigheden door, alsof ik letterlijk bij Mila in de taxi stap. Even een moment om te bezinnen. Wat gaat er goed en wat gaat minder? Die schuin geschreven stukjes van de ErBoven-app helpen daar ook aan mee. Ik vind het een grappige wisselwerking hebben op het verhaal. Het maakt het stromen van de tijd zichtbaar.
De serie ‘De nachttaxi’ is een leuke feelgood serie met serieuze onderwerpen, als scheiding, alleenstaande ouderschap, discriminatie en het onwillig single of eenzaam zijn. De verhalen van de reizigers in de taxi van Mila, spelen daar mooi op door en zijn een mooie afspiegeling van het leven in de maatschappij.
Eva Nagelkerke verbindt (net als in haar thrillers) alle verhalen aan elkaar. De karakters voelen echt en herkenbaar. Het zijn allemaal luikjes naar andere levens. Het hoofdverhaal draait om Mila, maar toch ben je ook betrokken bij de andere personages, als de individuele passagiers, vriendin, broer Bas en andere vrijbuiters.
In dit laatste deel komt alles mooi samen en is het verhaal helemaal af. Een onvermijdelijk afscheid dus. De nachttaxi-serie is heerlijk om te lezen. Je leeft echt met Mila mee. En welke route ze ook zal nemen, verharde of onverharde stukken, ze komt er wel!
flaptekst
Wat vond ik?