Advertentie

Potverdorie, wat is dit weer een geweldig verhaal. Waar de eerdere delen van de serie voornamelijk draaiden om Feyre, staat in Hof van Zilveren Vlammen haar zus Nesta centraal. Na de oorlog met Hybern is Nesta helemaal van het padje geraakt, vanwege de verschrikkelijke dingen die zij gezien heeft. Ze drinkt alles wat los en vast zit, gaat met jan en alleman naar bed en is onaardig tegen alles en iedereen. Zelfs tegen de groep van het Nachthof en haar eigen zussen. Feyre is nu helemaal klaar met haar gedrag en stelt haar een ultimatum: of ze gaat trainen met Cassian of ze wordt verbannen naar het mensenrijk, waar ze zich als Hoge Fae totaal niet meer thuis zal voelen. Ze kiest dus voor trainen met Cassian, al gaat dat zeker niet met veel motivatie en optimisme. Aan Cassian de taak om Nesta weer op het goede pad te krijgen, al begint dat natuurlijk allemaal bij Nesta zelf.

Sarah J. Maas neemt je uitstekend mee in de transformatie van Nesta. Ik moet zeggen dat ik in de vorige delen niet zoveel met Nesta had. Ik vond het maar een irritant en arrogant personage. Echter ben ik door dit verhaal haar wel meer gaan begrijpen en vind haar nu helemaal geweldig. Naast de toffe verhaal lijn die Maas weer heeft bedacht, vind ik het ook mooi hoe de psychologische kant van trauma's in beeld gebracht wordt. Er is één heel belangrijke boodschap in dit verhaal, namelijk: iedereen is het waard om liefde te krijgen.

Cassian daarentegen is vanaf het begin al een van mijn favoriete karakters geweest. Hij beschikt over een grote dosis humor, wat ik erg kon waarderen. Uiteraard moet ook even benoemd worden dat deze man voor ontzettende rooie oortjes kan zorgen. Ik heb erg genoten van deze hoofdstukken.

Ik moet nu even bijkomen van dit boek en heb met tegenzin de laatste bladzijde omgeslagen. Ik wilde niet dat het al zo snel voorbij was. Ik kan niet wachten op het vervolg, zodat ik weer kan verdwalen in deze fantastische wereld.

Reacties op: Sarah J. Maas doet het gewoon weer!

173
Hof van zilveren vlammen - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners