Bijzonder boek

Louise 12 december 2019
Chalet 152 vertelt het verhaal over het leven van Djoeke van ‘t Hull. Djoeke past op verzoek van zijn oom op het huisje oftewel “chalet” op het vakantiepark ’t Ezeltje. Op dit vakantiepark die van alle glorie is ontdaan wonen allerlei personen die in de maatschappij eigenlijk geen plekje meer hebben.
Djoeke geeft zich op voor vrijwilligerswerk in de hoop wat mensen te leren kennen, maar doet het werk, lantarenpalen schilderen, uiteindelijk in zijn eentje. Tijdens dat werk leert hij wel Audrey kennen en krijgt met haar een relatie.
Het boek vertelt verder over zijn ervaringen bij een vollemaansritueel met het middel ayahuasca, deze ervaring brengt allerlei beelden en hallucinaties vanuit zijn leven en jeugd naar boven.
Ik had een beetje moeite met de schrijfstijl, het vloog voor mijn gevoel alle kanten op, maar ik vond het niettemin toch een heel interessant boek en zeker de moeite waard om te lezen.

Meer recensies van Louise