Een roadtrip naar Parijs

Louise Louise
18 mrt 2020

“Elvin en ik, we zouden naar Parijs maar we eindigden in Kruishoutem. Tenminste, zo kan je het zien. Je kan ook zeggen dat alles begon in Kruishoutem, dat klinkt ook wel goed, ‘het begon in Kruishoutem…’, dan is je verhaal al bijna af.
Zo start Strovuur en dit begin is typerend voor de stijl waarin het boek is geschreven, een toon van cynisme maar ook kwetsbaarheid lees je er in.
Strovuur vertelt het verhaal van Fay, zeventien jaar oud, die op een dag besluit met haar neef Elvin in plaats van naar school naar Parijs af te reizen in de oude Mitsubishi Sapporo van Elvin.
Onderweg gebeurt er veel en gaat er veel mis en belandden ze op de meest vreemde plekken, ze ontmoetten bijzondere mensen en niet altijd de meest juiste personen.
De toon van cynisme voel je door het hele boek, maar ook kwetsbaarheid en verdriet, Fay heeft haar vader niet zo lang geleden verloren en uiteindelijk is dat de rode draad door het hele verhaal. Het verdriet en boosheid om het verlies van haar vader die er zelf voor koos om een einde aan zijn leven te maken.
Het boek leest makkelijk weg en is interessant om te lezen, er schuilt humor in en veel gevoel voor de wereld van de tieners van deze tijd.

Meer recensies van Louise