Advertentie

De jongen achter in de klas - Onjali Q. Raúf
Wat is een vluchteling? We horen er zo vaak over in het nieuws en in de sociale media dat we er vaak vanuit gaan dat kinderen ook wel weten wat het inhoudt. Maar vaak hebben kinderen veel vragen. Zoals de hoofdpersoon in dit boek:
1. Uit welk land ben je gevlucht?
2. Welke taal spreek je?
3. Waarom ben je gevlucht?
Ahmet is nieuw in de klas. De hoofdpersoon en haar vrienden zijn heel nieuwsgierig naar hem. Ze willen hem welkom heten en vrienden met hem worden. Maar Ahmet spreekt nog niet de taal en moet erg wennen. Hij komt uit Syrië en heeft vreselijke dingen meegemaakt in de oorlog. Zijn klasgenootjes ontdekken steeds meer over de achtergrond van Ahmet, en ze besluiten hem te helpen.

Een heerlijk leesboek voor nieuwsgierige jonge lezers vanaf 8 jaar. Simpel en soepel geschreven, soms wel erg ‘uitleggerig’, maar ook ontroerend naïef. De schrijver heeft een duidelijke boodschap met dit boek: meer bekendheid geven aan het begrip ‘vluchteling’ en het onderwerp bespreekbaar maken.

Achterin het boek staat veel achtergrondinformatie. Dit is fijn om erbij te hebben. De aanleiding van het boek is het nieuwsbericht over de aangespoelde peuter. Een nieuwsbericht dat de wereld shockeerde. De vragen achterin het boek zijn mooi om te gebruiken in de klas! Leuk om te gebruiken bij een les. Mooi dat dit boek er is.

Reacties op: Bijzonder

23
De jongen achter in de klas - Onjali Q. Raúf
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners