Advertentie

De Franse dichters Paul Verlaine en Arthur Rimbaud hebben een passionele homoseksuele relatie. Arthur is bovendien minderjarig. Het zijn de jaren 1870, als Frankrijk zijn wonden moet likken van de verloren oorlog tegen Duitsland. Keizer Napoleon III is afgezet en de communisten proberen aan de macht te komen.

Paul en Arthur zoeken hun heil in Londen en sluiten zich zo goed en zo kwaad als dat gaat bij de andere Franse communisten. De twee mannen zijn totale tegenpolen. Paul is een kruiperige slijmbal, die getrouwd is en een zoontje heeft. Arthur is een brutale vlerk die schijt heeft aan regels en moraal. Hun passionele liefde leidt zelfs tot een crime passionel.

Over deze turbulente tijd in zijn leven schrijft Rimbaud in 1873 het werk “Un saison en enfers” (Een seizoen in de hel) dat een mix is van proza en dichtkunst. Zijn noeste arbeid wordt door een typograaf in Brussel verpest. Ook hiermee lijkt Arthur Rimbaud niet onsterfelijk te worden.

DE HAAS EN De REGENBOOG is een boek over twee passionele Franse dichters die leefden voor hun poëzie en alles in hun leven daaraan ondergeschikt maakten is geschreven in een mooie dichterlijke prozastijl. Zoals Verlaine en Rimbaud de passie, het drama, de liefde en de wanhoop in hun gedichten verwoorden, doet Paul Claes dat in dit boek in prozavorm.

Reacties op: PAUL CLAES: DE HAAS EN DE REGENBOOG

6
De haas en de regenboog - Paul Claes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners