Advertentie

De 60-plusser Anthony Webster, kijkt terug op zijn middelbare schooltijd en de jaren daarna. Hij was bevriend met de intelligente Adrian en had verkering met de snobistische Veronica.
Het waren de jaren 1960 in Engeland. De jeugd was echter nog helemaal niet vrijgevochten. De spreekwoordelijke sixties begonnen pas in de jaren ’70. De jaren ’60 zelf waren eigenlijk een voortzetting van de gezapige brave jaren ‘ 50.
De verkering met Veronica ging uit. Zij werd het vriendinnetje van Adrian. Toen Anthony terugkwam van zijn sabaticaljaar in Amerika kreeg hij slecht nieuws: Adrian had zelfmoord gepleegd.
Er zijn inmiddels 40 jaar voorbij gegaan als het bericht komt dat hij een erfenis zal ontvangen. Vanwege deze nalatenschap neemt Anthony, inmiddels Tony, contact op met Veronica. Daardoor komt plotsklaps zijn studententijd weer terug in zijn herinnering. En hij krijgt de brief, die hij zelf 40 jaar daarvoor aan Adrian stuurde, weer te lezen. Hij schrikt behoorlijk van zijn eigen brief, waarvan hij de inhoud compleet vergeten was. Was die brief de rede voor Adrians zelfmoord?
De afspraken die Anthony met Veronica heeft zijn nog net zo geforceerd als vroeger. Waarom is Veronica zo rancuneus?

Reacties op: JULIAN BARNES: ALSOF HET VOORBIJ IS

388
Alsof het voorbij is - Julian Barnes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker