Tof vervolg in de Cresent City-serie!

Magicofbooksnl Magicofbooksnl
27 mrt 2022

Huis van Lucht & Adem is het tweede deel in de fantasy-serie Cresent City van Sarah J. Maas. Het eerste deel is natuurlijk Huis van Aarde & Bloed. Misschien weten jullie nog wel dat ik de opbouw van dat boek langzaam vond waardoor het geheel een beetje langdradig werd en in het begin vond ik Bryce niet zo sympathiek, maar naarmate het verhaal vorderde in Huis van Aarde & Bloed veranderde dat. Het einde was spectaculair en precies wat je van Sarah J. Maas verwacht. Ik ben benieuwd of zij dit weet vast te houden en of Huis van Lucht & Adem dus vanaf het begin een topper is.

Het is handig om Huis van Aarde & Bloed en Huis van Lucht & Adem vlak na elkaar te lezen, want er zitten zo ontzettend veel personages in het verhaal en er is natuurlijk veel gebeurd. Als het een tijdje geleden is dat je Huis van Aarde & Bloed hebt gelezen is het toch een beetje weggezakt waardoor je niet meteen lekker in Huis van Lucht & Adem zit. Je kan natuurlijk ook altijd een korte samenvatting van deel 1 lezen. Dit zorgt ervoor dat je veel meer vanaf het begin kan genieten van Huis van Lucht & Adem. Wel heeft Sarah J. Maas ervoor gekozen om wederom een langzame opbouw te gebruiken. Dus je moet er echt even voor gaan zitten, maar dat zal zeker lonen! Want het einde is het waard, een geweldige cliffhanger!

In Huis van Lucht & Adem keren natuurlijk veel personages uit het eerdere deel terug. Vooral over Ruhn komen we veel meer te weten. En dat is onwijs leuk! Je leert hem echt een beetje kennen. Maar ook Danika komt wederom veel aan bod, want hoeveel geheimen had zij te verbergen voor Bryce? Voor de romantische zielen onder de lezers heeft Sarah J. Maas ook voldoende in petto. Je kan zeker merken dat het een fantasy boek voor volwassenen is, want heftige seksscènes worden niet geschuwd. En wat Sarah J. Maas natuurlijk als geen ander kan is het tot leven laten komen van de wereld. Het voelt allemaal onwijs realistisch aan! Huis van Lucht & Adem speelt zich dan ook als een film voor je ogen af.

Ondanks de langzame opbouw van Huis van Lucht & Adem is dit weer een toppertje van Sarah J. Maas haar hand. Het is een mooi vervolg op Huis van Aarde & Bloed en dus een mooi tweede deel in de Cresent City-serie. Wel is het handig om de boeken vlak na elkaar te lezen om helemaal in het verhaal te zitten. Wees daarnaast voorbereid op heftige seksscènes, meerdere plottwisten en een episch einde met een echte cliffhanger! Dit keer kom je meer te weten over Ruhn (dat is ontzettend leuk!) en ook Danika bleek nog meer geheimen te hebben. Sarah J. Maas stelt zeker niet teleur met Huis van Lucht & Adem en ik kijk alweer reikhalzend naar het vervolg uit.

Meer recensies van Magicofbooksnl