Liefdevol debuut!

Manon Visser 18 augustus 2021 Auteur
3,5 sterren voor Suzanne’s debuut Zolang je van me houdt!

Het boek start als Daniël en Sasha elkaar al kennen. Eerst had ik hierdoor wat moeite om het verhaal in te komen, omdat ik context miste. Later kwam dit wel goed, doordat ik toen de relatie wat beter begreep. Er schemerde elke bladzijde weer een stukje door van Daniël en Sasha, waardoor hun denkwijze steeds duidelijker werd. Het was alsof er een puzzel gelegd werd hoe verder ik las. Soms vond ik dat de emoties wat snel heel hoog zaten (snelle ik-hou-van-jou’s bijvoorbeeld), maar ook dat had te maken met dat ik context miste.

Eerst was ik niet zo van de New Adult door de nogal ongenuanceerde seksscènes. Maar Suzanne heeft dat in dit boek fantastisch gedaan, heel subtiel en mooi! Het had bij dit verhaal ook echt een toevoeging in plaats van dat het vulling is. Echt knap gedaan!

Naar mate het verhaal vorderde werden steeds meer personages en struikelblokken geïntroduceerd. De zus van Daniël, Tessa en haar vriend Josh vond ik echt fantastisch neergezet. Tessa is echt een lieve, zorgzame vrouw, die zich bekommert om haar broertje. Jacky vond ik ook een heel leuk personage, een meisje dat in het studentenhuis woont met Sasha. Ik miste soms de vriendschap wat tussen Shawn en Sasha, want zij zouden beste vrienden moeten zijn. Tot het einde merk ik hier niet veel van. Sasha en Daniël zijn eigenlijk altijd wel samen in het boek en hierdoor komen de andere personages niet tot hun recht. Hier had meer uitgehaald kunnen worden.

Nog iets waar ik wat moeite mee had: ik vond dat er soms te snel dingen opgelost of afgedaan werden. Het ene moment waren ze heel boos en daarna was het goed. Er was soms niet echt een logica in hoe ze reageerden op elkaar. Op het einde werd dit beter uitgewerkt, omdat toen het plot ook wat minder beïnvloed werd door andere factoren (politiek correct zonder te spoileren, hehe). Het eind vloog ik dan ook echt doorheen! Ik moest weten hoe het eindigde!

Het boek was zeker vermakelijk! Suzanne’s schrijfstijl is mooi en vlot, waardoor ik snel door het boek heen was. Ondanks de dingen die ik hier boven noemde, vond ik het een goed debuut. Maar met name de liefde die Suzanne erin heeft gestopt vond ik prachtig, niet alleen tussen Sas en Dan maar ook tussen Tessa en Dan, Josh en Tessa en Shawn en Milan. Echt hartverwarmend!

Meer recensies van Manon Visser