Een horrorfilm om te lezen!
3,75 sterren! Dit jaar heb ik de boeken van Daniëlle Bakhuis ontdekt, maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Eerder las ik al haar twee jeugdhorror boeken, die ik onwijs goed vond en nu las ik een YA. Het thriller/horror aspect ligt Daniëlle heel erg goed, dat kan ik je alvast zeggen.
Ik kwam een beetje traag in het verhaal, omdat de denkwijze van het hoofdpersonage me niet trok. Toen het verhaal eenmaal vorderde, maakt het personage een grote sprong en vond ik haar gedachten leuk om te lezen. De andere betrokkenen bij de eliminatie vond ik ook erg goed, een diverse groep van oud tot jong, kinderen, een moeder, een rijke man, een verslaafde, een baby, een zieke man en een beroemdheid. Hierdoor kreeg je van verschillende karakters bepaalde ideeën en emoties te horen, ook al was het wel leuk geweest om af en toe ook hun gedachten te lezen.
Het verhaal zit fantastisch in elkaar en op de juiste momenten wordt de spanning opgeschroefd. Het einde was een beetje snel, maar de ontknoping was dan wel weer heel spannend. Al met al vond ik het een vermakelijk boek dat ik in een zitting heb uitgelezen!