Magisch debuut!

Manon Visser Manon Visser
7 mrt 2021

3,5 ⭐️ Allereerst: wat een prachtige cover. Zo magisch dat je bijna het idee hebt je het Wederwoud kan betreden door de cover als een deur te gebruiken. Tijdens het lezen kom je steeds meer te weten over de wereld en de wezens die er leven. Dit doe je aan de hand van Phaun, die zelf ook nog niet veel heeft gezien van haar wereld. Dit vind ik persoonlijk heel erg leuk. Soms had ik wat meer uitleg gewild, zoals over de Rode Orde, de Ambassadeur en bijvoorbeeld de Compagnie. Hierdoor raakte ik af en toe wat verward door over wie of wat het nu ging.

Daarnaast vond ik het verhaal soms wat traag op gang komen. Na de eerste 100 blz begint de quest van Phaun pas echt. Hierdoor vond ik het lastig om geboeid te blijven. Ik wilde wel blijven lezen, maar het bleef allemaal niet echt hangen.

Wat ik wel echt ontzettend goed vond, was hoe Valentijn natuur kan omschrijven. Echt wauw, daardoor had ik soms het idee dat ik echt door de wereld heen liep. Daarnaast vond ik de verhaallijn ook erg interessant, op hier en daar een paar puntjes na die ik niet begreep door te weinig informatie of keuzes die werden gemaakt door de personages. Phaun en Céli hebben echt een fantastische band, wat heel mooi verteld wordt. Als laatste wil ik nog zeggen dat de vormgeving van het binnenwerk echt prachtig is. Echt een boek waar Valentijn (van binnen en van buiten) trots op mag zijn!

Meer recensies van Manon Visser