Advertentie

In het kader van een verhalenwedstrijd van Theo van Rijn van uitgeverij LetterRijn schreven 150 mensen een kort verhaal onder het motto “Met de beste bedoelingen”. In deze verhalen viel onbedoeld een dodelijk slachtoffer door een ongelukje of persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs zijn opgenomen in “Dood door onschuld” en 3 thrillerauteurs van LetterRijn vulden met hun bijdrage dit aantal aan tot 25 verhalen.
Een variatie aan kleine ongelukjes en een beetje opzet in de verhalen maken dit boek tot een heerlijke thriller. Sommige verhalen zijn zo herkenbaar dat je denkt dat het jou ook zou kunnen overkomen. Bij andere verhalen ben je blij dat de gebeurtenissen ver van je af staan.
Het is geen boek om achter elkaar uit te lezen, maar het is ook niet aan te raden elke dag een verhaal te lezen voor het slapengaan. Je nachtrust zou ernstig verstoord kunnen raken. Wakker worden bij het minste geluid en dan veronderstellen dat het verhaal dat je las werkelijkheid is geworden. En dat, omdat ze stuk voor stuk heel realistisch zijn en over gewone mensen gaan die zo je buren zouden kunnen zijn.
De verhalen zijn allemaal rond de 10 bladzijden en zitten vol plottwists. Vaak heel onverwacht en een enkele keer iets (te veel) voorspelbaar.
Het is knap dat de auteurs in elk kort verhaal spanning weten op te bouwen en regelmatig door de wisselingen een glimlach oproepen.
De reden dat iemand een onschuldige moordenaar wordt, kan, zoals in dit boek te lezen is, van velerlei aard zijn. Zowel vriendschap als wantrouwen, angst of ongerustheid, maar ook door uit de hand gelopen wraak.

Wat erg leuk is aan een bundel als “Dood door onschuld”, is dat je verhalen leest van 25 verschillende auteurs. Van sommige auteurs heb je misschien al een boek gelezen, van andere schrijvers ga je opzoeken of en wat zij al gepubliceerd hebben. Nadeel is dan wel dat er steeds meer boeken zijn die je graag wil lezen.
“Dood door onschuld” bevat 25 verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Marieke Jongejan, Hedwig Oppenheim-Kuis, Jered Vroon, Tessa van der Kind, Karel Bedert, Ronald van Assen, Elisabeth Weers, Lianne Molenbroek, Franziska Weissenbacher, Yvonne Feenstra, Alain De Lannoy, Miriam Lucia, Karin Bisschops, Bruno Lowagie, Filip Van Den Steen, Marceline de Waard, Henk Grotendorst, Fleur Benz, Mike Jansen, Iane Myre, Sylvia de Wit en de LetterRijn-auteurs: Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos.

Reacties op: Onschuldig of toch opzet

16
Dood door onschuld - Marieke Jongejan E.a.
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker