Advertentie

Met de leesclub van ThrillZone lees ik Zonder gezicht van Robert Bryndza. Het eerste deel van een nieuwe serie met een nieuwe held Kate Marshall, een politiedetective in Londen. Deze inmiddels zeer beroemde schrijver debuteerde in 2016 met zijn eerste boek over Erika Foster, Het meisje in het ijs. Ik ken deze serie alleen van naam, dus ik ga heel blanco dit verhaal in.

Vertaling is van Willeke Lempens. Zij is al ruim 20 jaar freelance vertaler Engels - Nederlands en persklaarmaakster. Ze vertaalde de serie over Erika Foster, de Glazen Troon van Sarah J. Maas, Nic Costa serie van David Hewson en de boeken van Pretty Little Liars van Sarah Shepard. De oorspronkelijke titel Nine Elms verwijst naar een wijk in Londen waar de moorden plaatsvonden die Kate Marshall onderzocht. We zullen zien of de Nederlandse titel Zonder gezicht een goede is.

Het omslagontwerp is van DPS Design & Prepress Studio. Andere omslagen van hun hand zijn De IJstweeling van S.K. Tremayne, Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen en Het familieportret van Jenna Blum.

Kate Marshall is de nieuwste creatie van deze succesvolle schrijver na Erika Foster. Ik heb die serie nog niet gelezen, maar dat wil ik zeker nog doen. Kate is een vrouw met een verslavingsverleden. Een voormalig rechercheur nu werkzaam als hoogleraar. Dan wordt er een lichaam gevonden. De persoon is vermoord op een manier die heel erg lijkt op hoe de moordenaar uit Kate's verleden dat deed. Samen met Tristan, haar onderwijsassistent, duikt ze in de zaak. Kan ze haar demonen verslaan en kan ze de politie helpen met haar kennis?

In dit eerste deel krijgen we een deel van Kate's geschiedenis te lezen. Een getroubleerde hoofdpersoon is niet nieuw. Het is dan juist de kunst om iemand toch net even anders te maken dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Wat dat betreft mist Kate toch echt diepgang. Hopelijk komt ze in de volgende delen beter uit de verf. Het verhaal is zeker spannend, maar helaas is het einde net een actiefilm en wordt dit in sneltreinvaart verteld. Dat is jammer. Hier mist een mooie opbouw en een zeer spannende climax. Het is niet een verhaal wat lang blijft hangen.

Reacties op: Kan Kate tippen aan Erika?

474
Zonder gezicht - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners