Dit smaakt naar meer

Marije Ronteltap Marije Ronteltap
20 mrt 2021

Het derde boek wat ik lees voor de Hebban Thrillerprijs 2021 is Val van Toni Coppers. Dit boek is geschreven samen met Annick Lambert. Uitgegeven door Manteau. Het omslagontwerp is van Wil Immink Design. De sobere rode omslag toont een vallend silhouet en verder alleen de titel, auteur, uitgeverij en dat het hier gaat om een thriller. Dit grafisch ontwerpbureau is zeer bekend in de wereld van de boekomslagen. Het ontwerpt voor Jeroen Windmeijer, Toni Coppers, M.J. Arlidge, Nora Roberts en Belinda Aebi. Het binnenwerk is opgemaakt door Ready2Print uit Ruurlo.
Toni Coppers is een gevierd schrijver, bekend van de serie over Liese Meerhout en de Zaak Magritte. Val was een van de genomineerden voor de Hercule Poirot Prijs 2020, de Vlaamse prijs voor het beste spannende boek.

Val is zijn 22e boek en het tweede met inspecteur Sara Cavani en privédetective Alex Berger. Ik ken de schrijver alleen van naam, dus ga nu ontdekken wat ik misschien al die jaren heb gemist.

In West End, Londen, wordt een jonge vrouw vermoord. Deze vertoont verrassende overeenkomsten met een moord in Brussel. Inspecteur Sara Cavani van de Brusselse Moord brigade en liaison van Interpol wordt op de zaak gezet.

Sara Cavani schakelt haar voormalige baas Alex Berger als adviseur om haar te helpen. Beiden zijn zeer getroubleerde mensen. Ze hebben beiden een zeer ingrijpend verlies meegemaakt dat hen volledig verslagen en vol onbegrip heeft achtergelaten. Zij zoeken steun bij elkaar. Hun bijzondere relatie maakt dat ze op hun eigen manier samenwerken om deze zaak of zaken te onderzoeken.

Puzzelstukje voor puzzelstukje verzamelen ze informatie. Deze zaak vordert uiterst langzaam. Hierdoor krijgt de lezer de tijd om zich een beeld te vormen van alle personen in het verhaal en misschien zelfs van het motief van de dader. Het verhaal zit goed in elkaar. De schrijver laat geen steekjes vallen en breidt alles uiteindelijk aan elkaar. Dit smaakt naar meer en ik wil ook graag het eerste boek lezen, de zaak Magritte.

Meer recensies van Marije Ronteltap