Advertentie

In het donker Cara Hunter.
Cara Hunter is een Engelse schrijfster en dit is haar tweede roman met inspecteur Adam Fawley en zijn team in de hoofdrol.
De proloog maakt zijn functie als ‘teaser’ zeker waar!
Deze keer krijg het team een melding van een kelder waarin een jonge vrouw en haar kind zijn opgesloten. Het is tijdens de restauratiewerkzaamheden van de buren ontdekt. Het vreemde van de hele zaak is dat niemand een vermissing heeft opgegeven. De demente professor ( eigenaar van het huis) beweert deze personen nooit gezien te hebben en nooit in de kelder of andere verdiepingen te komen, alleen de begane grond!
Tijdens naspeuringen over vermissingen of moorden van ongeveer 2 jaar geleden vindt het team wel een vermissing van Hannah Gardiner een jonge vrouw uit de buurt, deze vrouw is nooit gevonden.
Het boek geeft het gedegen recherchewerk weer in de vorm van verslagen van verhoren, plattegronden met aantekeningen van het forensisch team, mail en chat berichten. Verslagen uit kranten en verslagen van tv interviews geven het verhaal een ‘schwung’, die het prettig leesbaar maken. Bovendien zijn de delen kort en eindigen vaak met een opmerking of vraag als cliffhanger. Dit maakt dat je wilt doorlezen.
Niet alleen de zaak van het meisje uit de kelder is actueel, maar er wordt in het tuinhuis ook een lichaam gevonden, het blijkt van de vermiste vrouw Hannah te zijn. Wie heeft deze moord op zijn geweten?
Zo zijn we in twee zaken terecht gekomen. Houden ze verband met elkaar? Het meisje uit de kelder zegt dat ze Vicky heet. Langzaam komt haar verhaal naar voren, uit een gevonden dagboek, uit haar eigen kleine opmerkingen. Waarom heeft niemand haar gemist? Wat is de rol van haar moeder? Kunnen ze die nog achterhalen? Hoe heeft ze het kind gekregen, wie heeft de bevalling gedaan, hoe kwam ze aan luiers, babyvoeding? Klopt het wel wat ze allemaal zegt?
En wat is de wonderlijke rol van Pippa, de nanny van de echtgenoot van Hannah Gardiner. Waarom wordt ze opeens uit huis gezet?
Op ingenieuze wijze worden meerdere plotlijnen uitgezet. De lijnen worden met elkaar verweven, je wordt als lezer op het verkeerde been gezet. Er worden (schijnbaar) losse eindjes ‘opgehangen’ die later zeer essentieel blijken te zijn.
De personen worden reëel neergezet, niet alleen in hun werk, maar ook als privé personen. Het psychologische aspect bij het politiewerk, bij de verhoren en ook bij de daders wordt subliem vorm gegeven.
Ook al ben je bijna op het eind van het verhaal, nog steeds weet je niet zeker wie de persoon in de Proloog is.
Op de allerlaatste bladzijden lopen de interviews/verhoren van de recherche en de ware gebeurtenissen (cursief gedrukt) in het huis hand-in-hand om zo achter de clou van onder andere de moord te komen.
Op 6 bladzijden voor het eind: ‘… ze is jong…. Ze ligt onderaan wat ooit een trap was…’
Dit eind …. Wie had dat gedacht…
Een onvoorspelbare, vlot geschreven psychologische thriller met verrassende wendingen.
Een ‘must read’ een ‘page turner’ !

Reacties op: Een verrassend spannende psychologische thriller

65
In het donker - Cara Hunter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker