spannend en meeslepend
Beknopte inhoud:
De Londense rechercheur Jake Jackson erft van zijn oom Arthur een afgelegen huis ‘Little Sky’ op het Engelse platteland. Deze erfenis aanvaarden betekent voor Jake dat hij op een totaal andere manier moet gaan leven: weg uit de stad met al zijn voorzieningen en drukte naar een compleet afgelegen en eenzame plek waar hij grotendeels zelfvoorzienend moet zijn. Aangezien het leven van Jake op een kantelpunt staat door zijn recente echtscheiding, beslist hij om de stap te wagen.
Jake past zich vrij vlot aan aan de rust en de eenzaamheid in het afgelegen dorp. Hij denkt hier de absolute rust gevonden te hebben. Tot er een zak met menselijke botten gevonden wordt. De rechercheur in Jake neemt de bovenhand als blijkt dat dit om de botten gaat van een vrouw die tien jaar geleden om het leven kwam, zogenaamd door een ongelukkige val. Maar waarom gedraagt iedereen in het dorp zich dan zo vijandig tegenover hem als hij meer over deze vrouw te weten wil komen?
Over het boek:
‘Dodelijke afloop’ is een boek dat je geduld op de proef stelt. Je weet dat het een thriller is, verwacht dus wel wat actie, maar het duurt toch wel een ganse tijd vooraleer er vaart in het verhaal komt. Dit betekent geenszins dat ik niet van het boek heb genoten, want deze manier van opbouwen maakte mij alleen maar gedrevener om verder te lezen.
Door de accurate beschrijvingen van de omgeving waarin Jake terecht komt, kan je je er een mooi beeld van vormen en je eigen fantasie de rest laten invullen.
De hoofdpersonages worden op een diepgaande manier geschetst. De schrijver slaagt erin om je zowel de positieve als de negatieve emoties te laten aanvoelen. Dit wordt mede bewerkstelligd door het beperkt aantal personages in het verhaal.
De ontknoping van het verhaal was voor mij een complete verrassing, maar komt geloofwaardig over.
Algemene info:
ISBN: 978 94 027 1359 6