Spannend en mysterieus

Maritaleest 19 juli 2025
‘In haar voetsporen’ van Anna E. Wahlgren is de eerste thriller van deze schrijfster die vertaald werd in het Nederlands. Het is een Scandinavisch verhaal.
Isabelle en Jill zijn halfzussen. Als de impulsieve Isabelle plots verdwijnt, neemt de politie deze verdwijning niet ernstig. Ze denken dat Isabelle er zelf voor gekozen heeft om weg te gaan. Jill is ervan overtuigd dat Isabelle haar nooit zomaar in de steek zou laten. Daarom begint ze haar eigen onderzoek naar de verdwijning van haar halfzus. Tijdens deze speurtocht moet Jill zichzelf regelmatig overwinnen om door te gaan en botst ze op duistere familiegeheimen. Uiteindelijk dreigt ze haar zoektocht met haar eigen leven te bekopen.
‘In haar voetsporen’ is een verhaal dat onmiddellijk boeit. De hoofdstukken worden afgewisseld met het verhaal vanuit het perspectief van Isabelle en dat van Jill. Het deel van Isabelle wordt in de verleden tijd verteld en in de derde persoonsvorm. Het deel rond Jill speelt zich af in het heden en wordt verteld in de ik-vorm. Hierdoor leer je beide meisjes beter kennen en begrijpen. Het boek is samengesteld uit korte hoofdstukken wat de vlotte leesbaarheid ten goede komt.
De schrijfster laat je op je honger zitten door slechts met mondjesmaat te vertellen wat er met Isabelle gebeurde. En als je denkt te weten hoe het juist zit, blijkt dan in het laatste hoofdstuk dat je het totaal verkeerd voor hebt.
De setting van het verhaal spreekt tot de verbeelding: een afgelegen landhuis omgeven door water en bos. Het plot is geniaal en zit vol met onverwachte wendingen. De spanning wordt stilaan opgebouwd om tot een climax te komen naar het einde van het verhaal toe.
Ik hoop dat er nog meer boeken van deze schrijfster in het Nederlands zullen volgen, want ik ben er alvast nieuwsgierig naar.

Meer recensies van Maritaleest

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.