Een interessant en helder geschreven boek over het realiseren van je dromen

Marte (boekzen) Marte (boekzen)
11 mrt 2023

Het is vooral de titel en subtitel “Hoe Sjamanen de wereld visualiseren” die mij aanspreken bij dit boek. De cover springt in het oog door de kleurige foto en het vlammende lettertype. Persoonlijk houd ik van wat subtielere covers, maar dit past perfect bij de inhoud. Het thema interesseerde mij meteen en ook hoe je zelf kunt gaan dromen en daarbij je innerlijke kracht gebruikt. Volgens de schrijver is er moed voor nodig om te dromen. Wanneer het lukt, houden je problemen je niet meer in hun greep en kun je leven volgens je diepste normen en waarden.

Het boek bestaat uit twee delen. Eerst erken je je nachtmerrie en herschrijf je deze en vervolgens breng je je dromen tot leven. De elf oefeningen helpen om e.e.a. in je eigen situatie te herkennen en toe te passen. Ik heb veel geleerd over opmerkzaamheid, symbolen, zielenmoed, vier niveaus van bewustzijn en dankbaarheid. En daarnaast over je eigen droom, maar ook over het delen van een collectieve droom.

Alberto Villoldo heeft dit onderwerp helder en zeer gedetailleerd beschreven. Ik vind het een intrigerend en hoopvol verhaal, dat ik even laat bezinken om het vervolgens nogmaals te lezen en er dan mee aan de slag te gaan. De oefeningen maakten veel indruk op mij en gaan o.a. over “Ontdek de dader, het slachtoffer en redder in jouw verhaal” en “Schrijf je eigen grafrede”. Het boek “Durf te dromen” is wat mij betreft een aanrader voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot een spirituele benadering om je dromen te realiseren.

Meer recensies van Marte (boekzen)