Heerlijke feelgoodroman
Deel twee van de serie ‘Het Bosrestaurant’ van Marieke Douwes neemt je opnieuw mee naar de Oranjebloesem op de Utrechtse Heuvelrug. In ‘Geluk als hoofdgerecht’ draait alles om Nova, de nieuwe chef bediening. Met haar kleurrijke uitstraling wordt ze hartelijk ontvangen door het team, terwijl haar zoontje Joey een warme plek vindt bij de grootouders van eigenaresse Marlou.
Het restaurant bloeit langzaam weer op, maar niet zonder tegenslagen. Wie zit daarachter? Tussen de vertrouwde gasten duikt ook boswachter Matthijs op. Hij is lief voor Nova en haar zoontje, maar heeft moeite zich te binden. Ondertussen worstelt Nova met haar pijnlijke verleden. Zal ze opnieuw het geluk vinden?
Net als in deel één word je meteen meegenomen door de frisse setting van het bosrestaurant. De afwisseling tussen de perspectieven van Nova en Matthijs maakt het verhaal levendig, en de vlotte schrijfstijl van Marieke Douwes zorgt ervoor dat je blijft doorlezen. Het is een langzaam opgebouwde romance vol spanning en emotie, met ruimte voor diepgang.
Ik vond het heel mooi om te lezen hoe krachtig Nova zich opstelt, ondanks haar moeilijke en ronduit pijnlijke jeugd. Het team van het restaurant steunt elkaar door dik en dun, wat een warme sfeer geeft aan het verhaal. Ondertussen groeit de band tussen Nova en Matthijs langzaam. En de stukjes over vaderschap zijn echt ontroerend – kleine Joey sluit je moeiteloos in je hart.
Een heerlijk feelgoodverhaal dat je laat glimlachen en je weet te ontroeren. Ik heb enorm genoten van dit deel. En na dit verhaal verheug ik me nu al op het deel 3: 'Salsa als toetje', dat januari 2026 verschijnt.