Fijn boek voor een andere kijk op verlies en rouw

Marte (boekzen) Marte (boekzen)
13 mrt 2023

Wat een lief boekje was mijn gedachte toen het binnenkwam, want het is klein, lichtroze en heeft een mooi lettertype. Ik verwachtte een soort stappenplan en het benoemen van verschillende rouwfases. Tot mijn verrassing is het boek opgedeeld in vijf dagen met thema’s als realiteit, reflectie en genade. Het is verder prettig leesbaar en niet al te dik waardoor het je niet snel zal overweldigen. De aanspreektoon van Don Miguel Ruiz is heel fijn, alsof hij naast je staat.

Ik denk dat iedereen op zijn tijd met verlies te maken krijgt. Dit kan klein of groot zijn. Je verliest een voorwerp, een relatie, je gezondheid, ideeën over jezelf of misschien wel een dierbare. Een groot verlies verandert je leven. De schrijver gaat je leren om anders te denken en je brein de rol te geven van een verhalenverteller. Een andere kijk op het leven en de dood kan je soms helpen in je rouwproces. De pijn van het verlies zal er onontkoombaar zijn, maar je krijgt handvatten om er anders mee om te gaan en om er niet in te blijven hangen.

Ik vind dit boek daarom een aanrader voor iedereen die te maken heeft met rouw en ook voor degene die geïnteresseerd is in een andere kijk hierop.

“En wanneer de herinnering haar macht over jou is kwijtgeraakt, is liefde wat overblijft.”

Meer recensies van Marte (boekzen)