Een feelgood die zorgt voor veel leesplezier
Hoofdpersonage Anna werkt als serveerster en zit midden in een rauw rouwproces na het verlies van haar verloofde Ben door zelfdoding. Heel impulsief en met veel lef besluit ze de zeilreis door de Caraïben te gaan maken die Ben voor hun gepland had. Haar moeder, zus en collega maken zich veel zorgen om haar. Ze krijgt gelukkig hulp van de Ierse Keane. Iemand die haar precies lijkt aan te voelen en die tegelijkertijd zelf het nodige heeft uit te zoeken.
Alhoewel het heel idyllisch en vrij lijkt zo’n reis op een zeilboot, is het ook fysiek en mentaal zwaar en uitdagend. En daarnaast zitten Keane en Anna heel dicht op elkaar. Wat eerst Bens reis was, wordt uiteindelijk haar reis. Anna blijkt op een punt te zijn gekomen waarop ze weer verder wil met haar leven. Alhoewel het over beladen thema’s gaat, weet de schrijfster er een leuk en licht verhaal van te maken. Er wordt dan ook niet diep ingegaan op Bens beweegredenen om voor zijn eigen dood te kiezen. Het benadrukt dat elk en ieders rouwproces anders is. Het is ook leuk om te lezen over het zeilen en alle spontane, korte contacten. Deze feelgood zorgt zeker voor veel leesplezier.
“Uiteindelijk - en ik spreek uit ervaring - begin je een nieuw huis te bouwen naast de ruïnes van het oude. Als je er klaar voor bent, zul je het weten.”