Advertentie

In 'Het Verraad van Lady Charlamane' leren we Mack Dime kennen. Hij is eigenaar van een beveiligingsbedrijf en houdt van vrouwen, drank en actie. Het taalgebruik van de hoofdpersoon is soms vrij grof, maar dat past helemaal bij deze persoon waardoor het niet hinderlijk is. We leren hem hier kennen als een stoere bink met soms toch een klein hartje; dat is dan weer ontroerend om te lezen en ook humor ontbreekt zeker niet in dit eerste deel.

Lady Charlamane is een aantal jaren plotseling verdwenen en staat even plotseling weer voor zijn neus. Ze zet een val op en zowel zijn bedrijf als zijn leven zijn niet meer veilig; hij kan zelfs niemand meer vertrouwen binnen zijn organisatie. Toch blijft hij haar zien als zijn favoriete medewerkster van weleer; hij leerde haar alles en ze was een van zijn protegés maar het ontbrak haar aan empathie. Ze had toentertijd de toekomst voor het grijpen maar ze verdween uit zijn leven.

"De jonge vrouw die naast hem zat, die hij opgeleid had, was er zeker klaar voor. Wraakzuchtiger dan hij, misschien ook wel harder. Maar het kwam vanuit haat en hij had ervaren dat je daardoor opbrandt. Toch was hij trots op haar, een vrouw die haar mannetje stond in deze keiharde business. Mij haar voelde ook een tikje angst, niet alleen voor haar veiligheid, maar voor hoe ver ze kon gaan."

In de proloog lees je over iets wat zich tien jaar eerder afspeelde. Meer over dat verleden kom je ongetwijfeld in het tweede deel 'De baron van de Balkan' tegen waardoor je meer zult kunnen begrijpen van de achtergronden. Ik kijk er zeker naar uit omdat het personage Mack Dime me getroffen heeft.
De personages en de gebeurtenissen zijn goed beschreven en alles klopt in dit verhaal. Wellicht zal dat tweede deel meer diepgang brengen in een verhaal waarin actie voorop staat.

Reacties op: Een echte actiethriller!

30
Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane - Hans Breuker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker