Fantastisch spannend boek! Vol met verrassingen.

Missmir 19 oktober 2024
De tweeling Lorie en Nina gaan nog even wat dingetjes kopen voor hun 16e verjaardagsfeestje. Eenmaal in de supermarkt zijn ze getuige van een gewelddadige overval, waarop de gemaskerde mannen de meisjes dwingen om een keuze te maken; een van de meisjes moet met hun mee. De ander blijft leven. Voor beide meisjes begint een hel, de een thuis en de ander overgeleverd aan de wil van vreemden. Zullen ze erachter komen wat het motief is van de mannen? En zal het gevangen meisje ooit weer haar tweelingzus en vader en moeder zien?

Sterre Carron heeft al vele boeken geschreven, namelijk 22 stuks met Rani Diaz in de hoofdrol. Met dit boek heeft Sterre iets nieuws geprobeerd, een stand alone. En wat mij betreft is dit echt meer dan gelukt! Sterre heeft het vermogen om zulke sterke verhalen te schrijven, die van begin tot eind spannend zijn. Gelijk bij het starten van dit boek word je meegezogen, en pagina na pagina wordt die aandacht vastgehouden. Dat doet ze door de spannende scenes, maar ook door haar schrijfstijl en de goede en verrassende verhaallijn.

De schrijfstijl is toegankelijk en leest heel prettig. Daarbij weet Sterre hiermee haar spanning te verhogen. Af en toe zitten er wat psychologische elementen in die je als lezer normaliter niet meemaakt maar wel heel goed voor te stellen zijn. Om je als lezer op de hoogte te houden krijg je steeds een stukje verhaal van een van de personages. Deze zijn goed uitgewerkt, je kunt je een goede voorstelling maken en inbeelden hoe die personages zich voelen.

Tot slot de verhaallijn, amai, zoals Sterre dat misschien wel zou zeggen. Want echt deze was weer fantastisch uitgewerkt. Vol onverwachte wendingen en een einde wat ik niet had zien aankomen. Zo van genoten!

Fantastisch spannend boek! Vol met verrassingen.

Meer recensies van Missmir

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur