Goddelijk boek.

omimieke 27 mei 2020
Ik kreeg de kans om dit boek te lezen via de Hebbanbuzz.
Abel woont met zijn vrouw Angela en hun twee dochters in Amsterdam. Hij heeft al zijn hele leven een platenwinkel in de Jordaan, maar een overjaarse hippie zijnde zegt zijn hart dat hij zonniger oorden moet opzoeken. Zijn vrouw heeft er ook wel oren naar en nu de meisjes groot geworden zijn en met een gerust hart kunnen achtergelaten worden is nu die tijd gekomen om zijn grote wens te vervullen. Terwijl Angela nog eventjes blijft doorwerken vertrekt Abel naar Frankrijk waar hij zich door een niet-altijd eerlijke makelaar op sleeptouw laat nemen op zoek naar zijn droomwijngaard. Na vele teleurstellingen vindt hij op een dag zijn domein waar hij van overtuigd is dat hij samen met zijn echtgenote een succesverhaal zal schrijven.
Na de verkoop van de winkel hebben ze uitgerekend dat ze nog eventjes kunnen overleven vooraleer ze de grote winst zullen maken met hun excellente wijn. Niet te vergeten Abel was altijd al een wijnconnaisseur en had ook in Amsterdam een copain bij wie hij vaak een lekkere fles ging proeven. Niets verloopt natuurlijk zoals hij verwacht had, de hem omringende wijnbouwers zijn eerst ook niet zo verheugd om die Hollanders in hun midden op te nemen. Na een paar tegenslagen beslist Angela om nog eventjes terug naar Amsterdam te gaan om terug wat centjes te verdienen terwijl Abel noest zijn doel probeert te bereiken. Uiteindelijk gaat hij zo fier als een gieter op een dag terug naar zijn vriend in Amsterdam teneinde hem zijn eerste flessen te laten proeven maar wordt daar door een ongelukkig toeval direct met beide voetjes terug op de grond gezet. Op zijn vlucht terug naar zijn Mas leest hij een artikel in een tijdschrift over het maken van wijn met toevoeging van wietolie.
Hier begint een totaal nieuw avontuur want hij wil en zal deze Godendrank maken. Het is niet moeilijk om te raden dat deze nieuwe omwenteling voor Abel en zijn familie niet zonder allerlei soorten avonturen en doldwaze zelfs hilarische toestanden zal gepaard gaan.
Een heerlijk boek rechttoe rechtaan geschreven zonder overtollige franjes en ellenlange beschrijvingen. Een boek dat heel erg vlot leest en mij heel vaak een glimlach en zelfs een schaterlach heeft ontlokt. Voor iedereen die houdt van een fantastisch lezend boek over een onderwerp waar mijn maag van overloopt en een streek waar mijn hart verloren gelegd is.

Meer recensies van omimieke