Heftige periode in onze recente geschiedenis.
Fantastisch vlot geschreven boek over een onderwerp wat niet zo vaak naar voor treedt in een boek. Het wordt meestal zijdelings aangehaald maar hier is het gewoonweg het onderwerp van het boek.
De gayscene ten tijde van de uitbraak van aids in Amerika. Het boek is verdeeld in 2 boeken welke door elkaar geschreven zijn telkens wel goed afgebakend door het jaartal te vermelden. Het ene deel speelt zich af in de tweede helft van de jaren 80. Hierin lees je hoe de homosexuele mannen geconfronteerd werden met het nieuwe virus, ze zijn voor een heel stuk onwetend vinden troost bij elkaar maar zien vrienden één na één ziek worden, afzien en uiteindelijk sterven. Het tweede deel speelt zich af in het jaar 2015 en volg je de enige belangrijke vrouw uit het eerste deel en merk je hoe zwaar de gevolgen van de eerdere crisis wegen op het leven van de vrouw die zo innig met de mannen had meegeleefd doordat ze in het begin van het boek geconfronteerd wordt met de dood van de broer die ze bovenal aanbad. Je voelt enorm mee met de personages en ook vooral met het feit dat er in die tijd nog zo veel onwaarheden werden verteld waardoor het vaak niet duidelijk was wat en hoe ze moesten handelen en dit nog versterkt door het feit dat heel veel hetero's er niet beter op vonden dan die mannen te veroordelen en te beschimpen.
Prachtige roman die een hele tijd blijft aan je gedachten kleven. Een absolute aanrader.